Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
paultjes log - 03-03-2013
paultjes log - 03-03-2013
Brochures.nl Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

03-03-2013


Gutenabenddddddddddddddddddddd...................

Oh nee ......Goedenavonddddddddddddddddd inmiddels alweer.

Tjonge jonge, wat gaat zon weekend snel voorbij zeg, vooral als het leuk en gezellig is, dan vliegt de tijd. 

Voor diegenen die het nog niet meegekregen hadden .....we waren dit weekend Berlijn onveilig maken met Ruud en Brigitta en het was een succes.......eerlijk is eerlijk .....we hebben ontzettend veel gezien en het ontzettend gezellig gehad, dus al met al een zeer geslaagd weekend :)

Afgelopen donderdag zaten we nog te dubben of we wel zouden moeten gaan, want Rob was snipverkouden en alle vrouwelijke lezers zullen weten hoe het is al een man verkouden is :P
Zelfs vrijdagmorgen was het nog een vraag of het wel ging met hem, maar stoer als hij is, besloot hij toch mee te gaan, maar wel met eigen auto, zodat als het toch niet zou gaan, Ruud en Brigitta niet onder zijn verkoudheid zouden moeten lijden en die gewoon konden blijven, mochten wij eerder naar huis moeten. 
Vrijdagmorgen 4.15 had ik de wekker gezet, maar als ik weet dat ik midden in de nacht op moet staan, slaap ik er gewoon op en ben ik toch al eerder dan de wekker wakker en was dus niet echt uitgerust, maar als je iets leuks gaat doen, voel je de moeheid niet :)
Gelijk toen ik op en gedoucht was, de oven aangezet en lekker verse harde broodjes gebakken voor onderweg. De tassen had ik donderdagavond al gepakt, dus dat hoefde niet meer, dus alleen nog optutten, ontbijten en wachten op Brie en Ruud. 
Gelukkig zijn dat ook mensen van de klok, dus die stonden zoals afgesproken om 6 uur voor de deur en tien over zes zaten we in onze auto's op weg naar " Die Heimat ".
Het was ongeveer ruim 600km naar Berlijn en we zijn twee keer gestopt onderweg om van bestuurder te wisselen en tegen een uur of half n waren we in het plaatsje Hoppengarten, das een km of 15 van het centrum van Berlijn. Een groot hotel aan de bekende draf renbaan net even buiten Berlijn dus.
Onze kamers waren naast elkaar en waren sober, maar netjes ......wel tv, maar nog van die kasten die je hier al niet eens meer kunt kopen en de programma's op tv zijn nog precies dezelfde als toen ik voor 13 jaar terug vertrok uit Duitsland, nog niet veel veranderingen dus.
We hebben de spullen op de kamers gezet en zijn gelijk richting U-Bahn gegaan met de auto, dat was een km op 5 rijden en met die U-bahn kwamen we precies op de Alexanderplatz in het centrum terecht. 
Nou waren we niet echt voorbereid op de manier van waar alles is, maar hadden al heel gauw door dat alle bezienswaardigheden heeeeeeeeel ver uit elkaar liggen en dat dus niet te voet te doen was, dus de eerste dag hebben we de Dom en het rathaus en een paar kroegen gezien :)

 Berliner Dom
                                                                                                     Wij 4 voor het Rathaus

Van de kroeg heb ik maar geen foto's gemaakt, dat zou t confronterend zijn :P
Die bediening moet ik even vertellen, was een vent ......niet normaal, wat een chacherijn zeg .......Brie vroeg thee en toen blafte hij echt ......WAS???? in plaats van welke thee wilt u??.  En toen we nog iets wilden bestellen en we dachten dat hij ons niet gehoord had en hem dus nog een keer riepen, sprong hij zowat uit zijn vel :P
We waren helemaal perplex over die kerel, maar later hebben we er wel om moeten lachen.
Het werd op een gegeven moment zo koud en donker, dat we terug gegaan zijn naar het hotel, daar gegeten hebben en toen hadden we allemaal de pap zo op, dat we vroeg te koffer in zijn gedoken en iedereen is als een blok in slaap gevallen tot de volgende morgen.
Na een heerlijk ontbijtbuffet in het hotel, zijn we tegen tien uur weer met diezelfde u-bahn naar het centrum gegaan en hebben de Hop on Hop off bus gepakt ........voor 12,50 pp kon je de hele dag met die bus door de stad toeren en alle bezienswaardigheden bekijken vanuit de bus of uitstappen en gewoon de volgende bus weer pakken ..........ideaal.

 Hop on , hop off bus


 Wachtend op de bus

 

De beroemde Fernsehturm en de Reichstag


 Brandenburger Tor       

Een stukje muur en ik                                   Tja ...................:)

We zijn natuurlijk bij de meest mooie dingen voor ons uitgestapt .....Checkpoint Charly, Brandenburger Tor, Reichstag, Bellevue en Trdelmarkt en de rest hebben we vanuit de bus gekeken. 
Na deze geweldige maar ook vermoeiende dag hebben we nog even in een kroeg de warmte opgezocht en een lekker wijntje gedronken.
Daarna zijn we weer richting u-bahn en dus richting hotel gegaan. 
Nou zit er naast het hotel een bistro en daar wilden we de dag gaan afsluiten met een hapje en een drankje, maar nou zijn de regels in Duutsland weer eens anders dan hier ............het heet wel een bistro, maar als er gerookt mag worden, mag er niet gegeten worden en andersom, dus als er gegeten mag worden, mag er niet gerookt worden en daar werd gerookt, dus konden we niks eten alleen zupen en roken..........nou, doen wij dat allebei niet :P, dus zijn we maar weer terug in het hotel gegaan en hebben daar wat gegeten en toen waren we allemaal zo gaar, dat we ook zaterdagavond niet laat op bed lagen.
Als je zon hele dag buiten bent in de frisse lucht en veel loopt, ben je echt wel gesloopt aan het eind van de dag ......ik tenminste wel :) en de rest gelukkig ook, hoefde ik ook geen slecht gevoel te hebben dat ik het alleen was :)
Vanmorgen nog een keer lekker ontbeten van het buffet en tegen kwart voor tien zijn we daar weer weg gereden richting huis. Onderweg zijn we nog een keer gestopt om even een broodje te scoren en afscheid te nemen van Ruud en Brie en tegen half vier waren we weer thuis. 
Inmiddels zijn alle sporen (was enz enz) alweer weggewist en herinneren alleen de foto's en onze gedachten aan het mooie weekend :)

Nu ga ik zo met Robin nog naar het ziekenhuis .........die speelde vandaag zijn eerste echte voetbalwedstrijd na lange tijd en wat denk je ......bal tegen zijn hand en helemaal dik en kan hem niet meer gebruiken, dus zal wel foto's maken worden om te kijken of er weer iets gebroken is ...........pfffffffff, hij kan echt beter gaan schaken of zo :)

Laterssssssssssssssssssssssssssssssssss


03 Maart 2013 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog

wijze spreuken
laat je partner geen invulling, maar een aanvulling voor je zijn!geld maakt niet gelukkig, maar gelukkig maken ze geldJe hoeft niet iets bijzonders te zeggen of te doen om bijzonder te zijn


mijn race tegen de kilo's