Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
paultjes log - 14-06-2013
paultjes log - 14-06-2013
Brochures.nl Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

14-06-2013


Woensdag 22 mei 15:00

Vakantie zuid Frankrijk 22 mei t/m 7 juni

 

We zijn vertrokken richting zuid Frankrijk, nadat ze me net nog een Lucrin spuit zijn komen geven. De Tom Tom is ingesteld op tolwegen vermijden, dus we gaan vanaf waarschijnlijk Luxemburg of begin Frankrijk de route du soleil af en de B wegen volgen, maar heel veel langzamer is dat niet eens dan de tolweg, alleen wel een heel stuk goedkoper, ook qua brandstof. Dat kan wel 20ct per liter schelen en dat is een hoop.

We rijden nu op de nieuwe brug bij Ewijk, die is gisteren in gebruik genomen en nu al scheelt het enorm met de file, meldden gisteren mensen die normaal altijd veel eerder van huis gingen vanwege de file, maar nu te vroeg op hun werk waren .

We zijn van plan zaterdag op de plaats van bestemming aan te komen, dus we kunnen lekker rustig aan doen, maar wie weet loopt het allemaal heel gesmeerd, dat we vrijdag al aankomen.

Het is inmiddels half vijf en we zijn bij Turnhout de Belgische grens gepasseerd en daarmee hebben we ook afscheid genomen van de goede snelwegen. Wat een slecht wegdek heeft Belgi zeg , een en gat en oneffenheden en als ze ooit tol willen gaan heffen, wat ze eigenlijk al wilden dit jaar, maar gelukkig nog niet gelukt is, mogen ze eerst het wegennet wel eens op gaan knappen . Antwerpen hebben we net met de pits om een uur of vijf, maar we hebben geluk dat we er aardig doorheen komen. Nu na Antwerpen ebben we een soort snelweg gehad, maar dan wel met stoplichten en waar auto's door het midden over kunnen steken, zoiets zie je bij ons ook niet .

In zuid Frankrijk wachten een paar vrienden op ons die al drie maanden op pad zijn met hun camper en die vrouw weet altijd precies welke route en de bijbehorende wegennummers ze gereden zijn naar een bepaalde plek. Toen wij vorig jaar naar Duitsland in Erden naar het wijnfeest gingen, waren zij er al en vroeg ze ons hoe we precies gereden waren ......wisten wij veel, we hadden gewoon naar de dame van de Tom Tom geluisterd. Nu schrijf ik dus de route maar mee, want ze vraagt belist zaterdag welke route we gereden zijn 😉

Het is nu net half zeven geweest en we hebben even op een grote parkeerplaats aan de snelweg slaatje met stokbrood gegeten, Rob een bakkie koffie , even geplast en nu gaan we nog een paar uurtjes door, want het wordt nu natuurlijk steeds rustiger op de weg en kunnen we nog aardig wat kilometers maken .

Het is nu acht uur en we volgen de N2 van Mons naar La  Capelle en we gaan nu in de richting van Laon en dan richting Parijs . We hebben dan zo ongeveer 400km gereden, waarvan de laatste  ongeveer 100 km over de provinciale weg .

Het is nu kwart over negen en we zijn gestopt op een prachtige camperplaats in het dorpje Bruyeres et Montberault . Rob drinkt nog lekker een wijntje en we nemen nog een paar toastjes met Franse kaas om ook echt in de France stemming te komen en dan gaan we de dag afsluiten met veel slaap hoop ik .

Welterusten


Donderdag 23 Mei 9.00

 Na lekker geslapen te hebben, zijn we vanmorgen tegen kwart over acht opgestaan. We wilden voordat we gaan nog even een bakker zoeken voor onze dagelijkse croissants en stokbroodje voor tussen de middag, maar opeens zag Rob een mobile bakker rijden, dus die als een haas er achteraan en idd komt hij terug met onze dagelijkse portie brood. Mazzeltje weer

We moeten nog 870 km tot onze bestemming en dat in drie dagen, dus we gaan gewoon lekker rustig aan doen.

We hebben vannacht een hoop regen gehad, maar vanmorgen scheen het zonnetje door het dakluik in ons gezicht en dat is heerlijk opstaan en we rijden nu inmiddels nog steeds met gedeeltelijk blauwe lucht via Soissons richting Parijs. Wel is het maar 9 gr, dat mag nog wel wat hoger.

Gisteren en nu ook weer, komen we langs ontzettend grote velden knal geel koolzaad, prachtig om te zien en ik zal er vandaag een paar foto' s van maken als ik de kans krijg.

Volgens ons rijden we nu weer een andere route richting zuiden, die we nog nooit gereden hebben.We geven altijd gewoon tolwegen vermijden in en telkens geeft hij een andere route. We snappen er niks van, maar genieten er wel van niet steeds hetzelfde te zien. De wegen die we nu rijden doen je echt aan berg en dal denken en aan de route 66 .....elle lang met steile hellingen en af en toe kom je door een dorp en gaat de snelheid ineens terug van 100 naar 50 kmph, maar het is leuk en mooi rijden zo, als je geen haast hebt.

Het is nu kwart voor elf en we  rijden stapvoets op de wegen rond Parijs, n grote bouwput en als we  voorbij Parijs zijn, gaan we eerst stoppen voor een bakkie leut . Het is nog steeds droog en inmiddels hebben we 15gr.

We zijn weer op de weg na een half uurtje pauze, een croissantje en een bakje koffie .

In tegengestelde richting staat me toch een file , vanaf dat wij weer zijn gaan rijden en nu na ongeveer 10 km is het einde van de file . Gelukkig gaan wij de andere kant op en kunnen lekker vlot doorrijden richting Melun. Inmiddels zijn we daar aangekomen en rijden dwars door het mooie stadje en moeten nu richting Fontaninebleau.

Bij Montagris hebben we net lekker op een illegale plek voor campers geluncht. Een prachtige plek aan een meertje, waar gelijk een meneer, die daar zit te vissen naar ons toe kwam om te vertellen dat we daar niet mogen staan. Pffffff, weten we zelf ook wel, maar als je geen woord Frans spreekt en het ook niet wilt begrijpen , doe je net of je er niks van snapt 😜. Wel snapten we dat hij ons nummerbord ging noteren en de politie bellen, maar we hebben gewoon even lekker gegeten en zijn nu weer op weg, zonder politie gezien te hebben. Hopelijk heeft die man geen hartaanval gekregen van kwaadheid

We rijden nu richting Nevers , dat is weer zon lange weg met af en toe een dorpje en op ie lange stukken weg staan allemaal prostituees in inhammetjes op klandizie te wachten.

Een paar jaar terug hebben we dit voor het eerst gezien in Spanje, daar zaten ze gewoon op stoeltjes langs de weg te wachten. Nu kijken we er dus niet meer van op en zeggen alleen tegen elkaar: daar heb je ze weer.

De thermometer schommelt tussen de 13 en  15 graden . Achter het glas is dat wel lekker, maar buiten waait het heel hard, dus de gevoelstemperatuur is veel kouder.

Het is nu bijna drie uur en we hebben toch bijna al 400 km gereden en rijden nu richting Clermont Ferrand via Moulins.

We zijn inmiddels in Moulins en wilden eigenlijk naar een camping in de buurt, maar die waren niet te vinden. Wel hebben we een mooie camperplaats direct aan de rivier Allier gevonden en daar blijven we ook staan tot morgenvroeg . Het kost hier 10 cent per uur, das niks dus, maar de stroom is wel duur 2 euro voor 3 uur stroom, dat doen we dus niet en vertrouwen op onze zonnepanelen en de accu.  Ook was er ooit een soort douche annex wc huisje, maar dat ziet eruit alsof dat al jaren niet meer in gebruik is Het is inmiddels ook borreltijd en ik ga Rob even inmaken met yatzee, dus wij vermaken ons wel en later gaan we aan de macaroni en vanavond zal het tv kijken worden neem ik aan.

Tot morgen


Vrijdag 24 Mei  8.15

 Het eerste wat ik net gedaan heb toen ik opgestaan ben is de kachel aangezet. Pffffff, dit zijn geen temperaturen meer zeg, 7 graden !! Ik zag net op het nieuws dat in Nederland mensen hun auto moesten krabben, terwijl het vorig jaar op dezelfde datum 30 gr was, wat een tegenstelling zeg .

We gaan vandaag weer een stuk rijden, hoe ver weet ik niet, maar we zitten nog ongeveer 100 km van Clermont Ferrand af en 450 van de eindbestemming en dat is toch al aardig zuidelijk, ook al zou je dat dus qua temperatuur niet zeggen. Ik heb gewoon de lange broek aan, sokken aan en een shirtje mt vest.
Het is nu half tien en we hebben net 1,80 euro moeten betalen voor de overnachting, koopje dus en we hebben net de vuilwatertank nog geleegd, want we hebben allebei gedoucht gisteravond, dus er zat toch wel wat water in nu. Dat douchen in niet zo uitgebreid als thuis natuurlijk, maar wel zo dat je weer lekker fris bent. Jezelf even nat maken, douche uit, inzepen, douche aan,afspoelen en klaar.We moeten zo nog even bij een bakker een stokbroodje en twee croissants zien te scoren. We komen door zat dorpjes, dus dat moet eigenlijk geen probleem zijn .We hebben inmiddels brood gescoord en staan nu bij een inter marche na Gannat om te tanken. Bij die Inter March scheelt het altijd een hoop geld , nu ook weer 12ct per liter, das toch 6 euro op 50 liter .....twee flesjes wijn 🍷

We zitten nu trouwens nu wel weer op een bekende route, want we herkennen beiden dingen die we al eens gezien hebben en waar we nu getankt hebben, hebben we voorheen ook al eens getankt.
De lucht is nu bewolkt, maar ik zie ook blauwe stukken, dus er is nog hoop en de temperatuur is inmiddels gestegen van 7 naar 8 gr .......pfffff.
We zijn net even gestopt voor het echt wakker  worden kopje koffie van Rob met een croissantje erbij, dus we kunnen er weer even tegen en zitten nu weer op de weg richting St-Flour.Het kwik is inmiddels naar 5graden gedaald .......pffffffff ik had geloof ik beter mijn winterjas mee kunnen nemen in plaats van de bikini.Nou moet het toch niet gekker worden .......het sneeuwt hier op 250 km van de middellandse zee en wij rijden daarin . De bergen die we in de verte zien, zijn gewoon wit !!

We zijn gestopt om te lunchen bij de parkeerplaats viaduc de Garabit, dat is een mooie brug met water eronder door ,vlak na St-Flour en het sneeuwt nog steeds. Dit is wel het centraal massief en daar kan het kennelijk nogal spoken .....nou dat doet het dus nu 😉

We zijn net Millau door met zijn prachtige brug of viaduct, ik weet niet wat het is, maar dat hij mooi is, is een feit. We gaan er niet overheen, maar zien hem vanuit de verte, want als je eroverheen wilt, moet je over de tolweg . As je de bergen inrijdt richting zuiden,zie je hem heel mooi liggen en ik heb in de afgelopen jaren al heel wat mooie foto's gemaakt.De temperatuur in Millau was net 10 gr, maar nu we weer de hoogte ingaan, is hij alweer naar 7 gezakt.Joepieeeeeee, we komen in de buurt van de kust, nog ongeveer 60 km en het wolkendek begint open te breken en ik zie zelfs stukken blauwe lucht en de temperatuur schiet ineens omhoog naar 14 gr. Zou het dan toch nog goed komen ??
Om even na vieren zijn we aangekomen op de camping. Na ingecheckt te hebben en de boel opgezet en klaargemaakt te hebben voor gebruik, zijn we naar Ruud en Jannie gegaan, die we al drie maanden niet gezien hebben en hebben een gezellige avond met hen  door gebracht .


Zaterdag 25 Mei 9.00

 Na een heel onrustige nacht van veel wakker zijn en dorst hebben, ben ik om acht uur maar opgestaan om te gaan douchen. Rob was eerder ook al op, maar niet vrijwillig, de wc was vol, dus die is hij gaan legen en is toen toch maar weer in bed gekropen, nadat hij ook de fiets nog uit de garage gehaald heeft voor mij . Ik ga namelijk om kwart over negen met Ruud het centrum in om brood te halen voor het ontbijt en middageten. Het weer .....tja, wat moet ik daar van zeggen. Het is droog en de zon schijnt zo nu en dan en dat is al heel wat, maar het waait heel hard en lekker warm is het ook zeker niet. Het weerbericht zegt dat het morgen beter gaat worden, dus gaan we ons vandaag maar anders vermaken in plaats vn bakken en braden .
Ik verbaas me erover hoe druk het hier al is. Ruud heeft voor ons gereserveerd afgelopen woensdag toen zij hier kwamen en het was nu al moeilijk vooraan een plaatsje te krijgen, maar gelukkig is het gelukt en hebben we een heel ruime plek in het eerste laantje aan zee.
Geloof het of niet, maar ik heb me net ingesmeerd met bak en braad en ik zit zowaar in de zon, weliswaar wel achter het windscherm wat we met veel moeite opgezet hebben, maar hij staat en ik zit erachter.
Zo zitten we buiten te bakken, maar net zo snel is de hemel weer vol wolken en zitten we weer binnen, omdat het te koud is.
Vanmiddag gaan we ook iets doen waar ik eigenlijk helemaal geen  zin in heb , nl oesters eten. Hier voor op de camping is zon tentje waar je al dat soort spul kunt halen en Ruud trakteert, dus ik moet er minimaal 1 proeven.
Het is inmiddels  half zes en Jan en Tineke zijn ook gearriveerd en ik ga nu met Ruud de schaal oesters halen.
Bah Bah en nog eens Bah ........ik heb er n door mijn keel gekregen, maar vraag niet met hoeveel moeite. Het was ook tevens de laatste oester die ik in mijn leven gegeten heb!!!
Rob vindt er ook niks aan, maar die heeft er nog 3 op. Doe mij maar gewoon een gehaktbal.
Vanavond gaan we met z'n allen naar voren naar de bar voetbal kijken. Champions leage, Bayern tegen Dortmund.


Zondag 26 Mei 9.00

 Joepieeeeeeee, het is blauwe lucht en het belooft een prachtige dag te worden qua weer, dus ik denk niet dat er veel gedaan wordt buiten bakken en braden.
De heren van het gezelschap zullen niet zo goede dag hebben vandaag, want die hebben alle drie behoorlijk diep in het glaasje gekeken gisteravond en fietsen terug naar de camping was niet echt makkelijk.
Ik ga nu even douchen en pak dan de fiets en ga even brood halen.
Wat een heerlijkheid zeg, die zon op je lichaam . Ik ben gelijk ook een stuk minder stijf en vanmiddag gaan we met het hele clubje een poosje naar het strand. Misschien is het daar wel te fris, want daar waait het natuurlijk veel meer, maar het is niet ver, dus we kunnen zo weer terug naar onze plaats.
Ik ben gister nog iets vergeten te vertellen. Voordat we voetballen gingen kijken, zijn we in het restaurantje naast die kroeg waar het was wezen eten. Een piepklein ding, gerund door twee oude mensen en het was me toch lekker. Rob had een soort kalfs steak, die trouwens niet zo heel mals was, ik had alleen een salade genomen  met zeevruchten zoals garnalen, mosselen en gerookte zalm op een bedje van sla en grapefruit. Heerlijk was ie, alleen veeeeeelste groot, dus Rob heeft ook nog tweederde van mijn salade op. Ruud had alleen een portie gerookte zalm en de rest had pikante kip, wat kennelijk ook heerlijk was. Voor ons beiden waren we 29 euro wijt , inclusief drinken.
We zijn idd een poosje naar het strand geweest, maar de wind kwam weer terug, dus op een geven moment werden we gezandstraald en zijn we terug gegaan naar de camper. We hebben toen gedoucht en de rest zou een borrel komen halen, maar ik had het op een gegeven moment zo koud en was moe, dat ik ze bijna weg gestuurd heb. We hebben het ook niet laat gemaakt, tegen half tien lagen we al in ons mandje. Zon hele dag in de zon sloopt best wel.


Maandag 27 Mei 8.30

 We zijn weer wakker geworden met het zonnetje al schijnend in het dakluik en de weersverwachting is dat het vandaag ook weer een mooie dag gaat worden. Ik zie alleen inmiddels alleen al wel wat bewolking boven zee, dus ik hoop dat die daar blijft en niet voor de zon gaat schuiven vandaag Wat een lekkere nacht heb ik achter me zeg. Tegen drien was ik wel een poosje wakker, maar ben toch ook weer ingeslapen tot half acht, heerlijk.
Vandaag staat er niet zo heel veel op de planning, alleen gaan we straks met Tineke naar de Hyper U even een paar boodschappen doen. Zij weet nl hoe je daar het snelst kunt komen op de fiets en wij niet en ik heb geen zin uren te rijden voor ik die winkel gevonden  heb. Verder heeft Rob met Jannie een wandelafspraak, die twee lopen graag, dus die hebben elkaar gevonden Maar zo eerst gaan we vandaag voor het eerst samen croissants en brood halen. Rob heeft natuurlijk ook heel lang geslapen, want die wordt niet wakker als hij eenmaal slaapt, dus die is ook al fit en op en gaat even gezellig mee. Het is nu half elf en de  temperatuur is wel goed, maar de lucht trekt dicht, het wordt dus geen stralende dag of het moet straks weer open trekken.
We zijn naar het winkelcentrum geweest om wat boodschappen te halen, dat was een km of zes over weggetjes met reuze gaten en zandweggetjes en Jan wist wel hoe we er moesten komen ....ja ja, niet dus, dus we hebben de toeristenroute genomen, maar wel gelachen 😄en we zijn er gekomen en ook weer terug.
Het was inmiddels al na tween en we hadden nog niks gegeten, dus zijn we maar naar voren gegaan en hebben met z'n allen een crpe gegeten, niks aan, maar je krijgt wat binnen.
Jannie heeft voor een paar weken terug   Klaverjassen geleerd en daar zijn we avonds geweest ....Jannie en Rob tegen Ruud en ik. Makkie dus .......twee gewonnen potten en n gelijk , maar heel gezellige avond gehad .


Dinsdag 28 Mei 9.15

 Het zonnetje scheen weer door het dakluik vanmorgen, maar dat zal, als je de weerberichten moet geloven niet zo blijven vandaag. Er is voor vanmiddag regen en onweer voorspelt, maar we wachten het gewoon maar even af. Nu is het een beetje doorregen zeg maar, wolken en blauwe stukken lucht. Vanmorgen ben ik wel voor het eerst zonder vest aan naar het bakkertje gefietst en dat ging net qua temperatuur.
Gisteren hebben we voor het eerst deze vakantie de Cobb gebruikt. Ik heb witlof salade gemaakt en daarbij hebben we gemarineerde gamba's op d Cobb gegrild, lekker hoor. Voor vandaag moet ik maar eens even afwachten wat het weer  echt gaat doen. Mocht het toch droog blijven, maken we wel weer iets buiten op de Cobb, maar als het regen, zal ik binnen iets in de wokpan fabriceren.
Gisteren vertelde Jannie dat er een vulkaan hier vlak bij is en daar gaan we misschien vandaag heen op de fiets, mits het weer mee blijft doen natuurlijk. Het is heel relaxed met die andere vier mensen. Als je zin hebt iets mee te doen wat zij gaan doen of zij iets mee gaan doen wat wij doen, prima, maar het is net zo prima als je lekker op jezelf wilt zijn en zo moet het ook zijn.
Gisteravond ook nog een poosje met de jongens ge appt en daar gaat het gelukkig ook goed, ze gingen aan de boerenkool . Wel makkelijk als je in de vriezer en voorraadje aan kant en klaar gezond eten hebt, wat ze alleen maar op hoeven te warmen.
Oh ja, de omvormer is ook al vanaf de dag dat we hier op de camping aan kwamen kapot, dus we hebben in de camper geen stroom via de stopcontacten, want die zijn allemaal aangesloten op die omvormer. Gelukkig is de buitenaansluiting er niet op aangesloten, dus kunnen we daar stroom pakken, maar het is wel balen. Rob heeft al met Roosendaal gebeld en we hadden voor 7 juni sowieso al een afspraak, dus moeten ze dat ding dan ook maar maken . Verder bromt de tv heel erg, dus zo langzaam hebben we toch weer een heel lijstje wat ze op die dag na moeten gaan kijken.
Het is wel grappig, soms weet ik niks meer te schrijven, dan denk ik dat ik alles van de dag wel verteld heb, maar als  ik dan de volgende dag ga schrijven, komen er toch nog weer dingen boven, dus het kan af en toe wat warrig zijn.
Rob is onze wc weer eens aan het leeg gooien, want we gaan eigenlijk altijd op onze eigen wc, dat vind ik lekkerder dan op een wc te moeten zitten, waarvan ik niet weet wie er voor me op zat.
We zijn net terug van naar de Lidl fietsen en we hebben donders geluk gehad, want we zitten nu in de camper met een plateau kaas en worst met stokbrood voor ons en buiten stormt en regent het behoorlijk. We reden net in ons straatje waar we staan toen het begon en toen we de deur van de camper open deden werd het echt heel heftig, maar we zitten lekker droog en gaan nu lekker lunchen.
Om een uur of vier zijn we richting het uitgaanscentrum gelopen met Ruud en Jannie, want Jannie had een leuk jurkje gezien en dat wilde ze graag kopen. Onderweg zijn we de heren verloren en Jannie had geen geld bij zich, maar gelukkig voor haar had ik mijn pasje bij me. De heren vonden we later terug in de kroeg, samen met Jan en Tineke en toen hebben we met z'n allen nog wat gedronken en daarna zijn we pizza gaan eten en moesten per stel 20 euro afrekenen. Iedereen een pizza, twee karaffen wijn en drie crme  brulee , geen geld dus en heerlijk. De rest is nog verder uit gegaan, maar wij zijn na het eten richting camper. 


Woensdag 29 Mei 9.00

 Na een heel onrustige nacht van weinig slapen en dus heel veel wakker zijn, ben ik vanmorgen om 8 uur opgestaan en wezen douchen. Ook heb ik vannacht een elleboogslag op mijn oog gekregen van mijn liefhebbende vriend 😢en heeft hij me wakker gehouden met zijn gesnurk!!!
We zouden gisteren eigenlijk naar die vulkaan, maar daar zijn we niet meer aan toe gekomen, omdat het weer niet mee deed. Vandaag gaan we een nieuwe poging doen, want het weerbericht zegt, dat het eventueel vanavond pas gaat regenen en echt strandweer wordt het ook niet, dus kunnen we mooi andere dingen doen.
Ik ben net weer even naar de bakker geweest voor onze dagelijkse croissants, zal wel afkicken worden als we weer thuis zijn .
Het is drie uur en we zijn weer terug van een fietstocht met Ruud en Jannie naar de oude vulkaan aan zee. Nou herken je dat ding echt niet als vulkaan, maar het is wel heel apart om te zien. Allemaal lagen gesteente, inhammen, zwart strand en rotsen....heel mooi en we hebben er wat foto's van gemaakt. Ook zijn we door het oude Agde gelopen over de boulevard en hebben even geluncht en ik heb nog een paar rode Vans gekocht, de schoenen waar Robin helemaal gek van is 😚. De lucht is behoorlijk open getrokken en ik lig nu lekker op mijn bedje uit de wind te bakken en braden, beetje te lezen en schrijven, heerlijk relaxed dus en Rob is even bij Jan aan het proberen internet in zijn camper te krijgen.Vanavond ga ik een soort roerbak  goedje maken en blijven we lekker rustig op onszelf


Donderdag 30 Mei 9.45

 Zo zo , ik zit. Ik heb er alweer een halve wereldreis opzitten vanmorgen. Eerst ben ik naar de receptie geweest om een dag te verlengen tot dinsdag. Het wordt vanaf het weekend echt mooi weer en we moeten donderdagavond in Tholen zijn en vrijdagmorgen om 9 uur in Roosendaal, om de dingen te laten maken die nog steeds niet goed zijn in de camper, dus we hebben drie volle dagen om terug te komen. Dan pik ik liever dat dagje mooi weer nog mee in plaats van onderweg te zijn. Het moet ook nog wel wat warmer worden voor mijn pijntjes. Het is niet warm genoeg om ze niet te voelen en me soepel te kunnen bewegen, dus laat maar komen die echte warmte Na de receptie heb ik brood, croissants en Rob zijn dagelijkse abrikozenflappen gehaald voor vandaag en straks moeten we nog met de parkeerkaart naar voren om die ook een dag te laten verlengen. Gisteren heb ik lekker roerbak gemaakt, maar het was een beetje veel, dus heb ik twee bakjes gevuld en scheelt me  de komende week twee keer koken
Gisteravond weer even contact met de jongens gehad en die gaan morgen met Manfred ,die langs komt mee naar Zandvoort. Robin alleen et weekendven Fabian weet ik niet hoe lang.
Vanmorgen was ook onze watertank leeg na een week en het toilet vol na een dag, dus Rob heeft de n gevuld en de ander geleegd. Dat is iets wat ik niet doe, das mannenwerk vind ik .
Wat we verder vandaag gaan doen weet ik nog niet, buiten een eindje fietsen. Het s nu nog een beetje bewolkten dat was gister hetzelfde, maar toen  middags brak het open en heb ik nog ff lekker kunnen bakken en hebben we ook nog een paar potjes  yahtzee gedaan. Ik heb verloren, dus dat was geen succes, vandaag misschien maar even revanche nemen .
Het is vier uur en we zijn net een uurtje terug van een fietstochtje met z'n allen langs de zee. Het weer is zo la la, dan weer zon, dan trekt het  weer dicht, als de zon er is, is de temperatuur gelijk ook heerlijk. In de haven heb ik voor de meiden nog een souveniertje gekocht, bloemen van zeep, heel leuk . Ik heb net nog even een poosje op het zonne bedje gelegen, maar nu heb ik de kleren weer aan en het ziet er ook niet naar uit, dat de zon zich vandaag nog laat zien .
Het clubje komt zo bij ons een borrel halen, nadat Tineke bij de apotheek iets voor haar keelontsteking gehaald heeft.
Ik heb nog niks op het menu voor vanavond staan, maar ik denk dat het gehaktballetjes met stokbrood wordt .
Vanavond misschien nog een potje klaverjassen bij Ruud en Jannie .


Vrijdag 31 Mei 8.45

 Het croissantje en de thee staat al op tafel, dus we kunnen weer aanvallen .
Ik was vanmorgen al vroeg op, want ze gaan vandaag het einde van het straatje waar we staan asfalteren  en dan kun je moeilijk bij de douches koen, dus ik stond er om kwart voor acht al onder.
Ze hebben daar aan het eind van het straatje huisjes neergezet, de wel heel erg luxe zijn, met zonneterras bovenop het huisje met uitzicht op zee, een jacuzzi bij elk huisje en de kosten om het te huren zijn dan ook niet misselijk .....500 euro per dag !!
Gisteren hebben we nog gezellig  tot een uur of zes geborreld met het clubje en daarna is ieder zijn eigen weg gegaan. We hebben een lekker makkelijk maaltje gedaan, gehaktballetjes met komkommersalade en stokbrood en daarna heb ik mijn nagels weer even mooi gemaakt, want er waren er twee afgebroken en dat kan echt niet.
Het zonnetje schijnt en achter het raam is het al heerlijk, aar toen ik voorheen op de fiets naar de bakker ging, was het nog behoorlijk fris door de wind. Onderweg zag ik  al wel een gek op zijn zonnebedje liggen bakken ....brrrrrr.
We gaan straks weer een eind fietsen en even naar een grotere winkel. Die route die we gisteren gereden zijn kende de rest nog niet, leuk dat wij die wel kenden, want de rest komen hier al jaaaaaren, maar daarvoor weten zij ook weer leuke dingen die wij weer niet weten, zoals van de week die vulkaan.
Ik hoop dat het vanmiddag nou eens echt bak en braad weer wordt, zodat ik nog een beetje bij kan kleuren .
Nou, we hebben nog wel even kunnen zonnen, maar de wind is zo hard, dat het eigenlijk niet echt lekker is .
Vanavond met de hele bende naar voren.


Zaterdag 1 Juni 9.30

 Vandaag heeft Rob voor de verandering een het dagelijkse rantsoen brood gehaald en ik heb in die tijd de camper stof gezogen met mijn mini stofzuigertje. Ideaal ding voor zon kleine ruimte netjes te houden.
Ik heb bijna geen stem meer, want we waren dus gisteravond weer met het clubje op pad, eerst eten en daarna naar naar de engelse pub, waar karaoke was en ik heb zo hard meegezongen, dat mijn keel er helemaal rauw van is. Ach, het was weer een heel leuke avond en die stem komt ook wel weer terug.
De jongens zijn inmiddels ook naar Zandvoort vertrokken gisteren en ik kreeg net van Fabian een appje dat ze goed aangekomen  zijn. Robin blijft tot morgen en Fabian weet ik niet, zo scheutig zijn ze niet met informatie helaas .
We gaan zo met Ruud en Jannie naar de markt in Agde, dat schijnt een heel leuke markt te zijn en ik moet nog een knoflookstreng voor mezelf en een voor Nienke kopen, als ik ze tenminste  zie.
Voor de rest weet ik niet wat de dag gaat brengen, de zon schijnt wel, maar het waait weer als een gek. Ik denk wel windkracht 8 of zo, maar het is nu warme wind, dus het is gelukkig niet koud, maar strandweer is het weer niet, daar wordt je weggeblazen.
We zijn net terug van de markt en hij was inderdaad leuk, maar om er te komen zeg .....we werden bijna van de fiets afgeblazen. Op de terugweg  hadden we hem gelukkig in de rug, dus we waren zo thuis. Knoflook eb ik niet gezien helaas, dus moet ik maar wachten tot de zomer.
De rest van de dag gaan we niet veel meer doen dan een beetje luieren denk ik. Ik ben behoorlijk stijf vandaag, ondanks dat het toch behoorlijk warm is .
Nou, dat luieren is er ook niet echt van gekomen, want ik lag net te bakken en braden , toen Rob vroeg of ik mee een strandwandeling ging maken. Had ik ook wel zin in, dus zijn een uurtje onderweg geweest langs het strand, maar af en toe werden we echt gezandstraald en op een gegeven moment had ik zand in mijn oog en toe was het voorbij met de pret, want ik kreeg het er niet meer uit, omdat mijn vingers ook onder zaten. Onder de douche heb ik mijn ogen even uitgespoeld en gelukkig was het er toen uit, maar hij blijft wel tranen nu.
Ook mijn keel doet niet echt goed mee, Tineke s met keelpijn begonnen en ik denk dat ze me aangestoken heeft.
Ik heb voorheen even een uurtje op bed gelegen en ook geslapen en nu aan we witlofsalade met stokbrood eten, lekker makkelijk en heerlijk .
Vanavond weet ik nog niet wat we doen, ligt eraan hoe ik me voel of we met de rest naar voren gaan of niet.
Morgen beloofd het een prachtige dag te gaan worden qua weer, met hopelijk een hele hoop wind minder.


Zondag 2 juni 10.00

 We zijn vanmorgen weer opgestaan met het zonnetje, dat is het goede bericht en het mindere is, dat het nog steeds, of beter gezegd alweer waait. Als een gek. Het is heel vreemd, maar avonds en nachts gaat de wind liggen en dan morgens begint het weer.
We zijn gisteravond niet meer mee naar voren gegaan, want ik voelde me niet helemaal fit door de keelpijn en ik was nog steeds heel stijf. Inmiddels voelt mijn keel gelukkig beter en stijf zal ik wel de rest van mijn leven blijven, dus we doen er maar mee heen .
We zijn net even samen naar de bakker en winkel geweest, want we moesten cola hebben en dan is het voor alleen te veel, want er zitten geen fietstassen op die vouwfietsjes, dus moet je alles in de hand houden.
We kwamen Ruud nog tegen bij de bakker en die vroeg of we straks mee naar Agde gaan want daar is kennelijk vandaag culturele dag of zo met kunstenaars en Spaanse dansers  en zo, dus dat doen we maar, gezellig. Dat is zo leuk aan deze groep, je doet dingen samen, maar als je op jezelf wilt,  is dat ook helemaal geen probleem.
We zouden eerst maar tot morgen hier blijven, maar we hebben een dag verlengd, want om nou in 4 dagen met slecht weer naar Nederland te rijden, heb ik geen zin in, dus gaan we dinsdagmorgen  weg en zijn dan donderdagavond in Tholen op de camperplaats in de haven en vrijdagmorgen moeten we dan om 9 uur in Roosendaal zijn voor het maken van de camper.
Nou, dat culturele feest hebben we even gemist, want we waren naar het verkeerde Agde gefietst. Er is ook nog een oud Agde en daar was het kennelijk, maar das een behoorlijk eind  fietsen, daar hadden we geen zin in, dus hebben we aan de haven van Agde geluncht . Gekookte mosselen hebben Jannie en ik op, heerlijk, Rob garnalen en Ruud oesters. Gelukkig is dat hier allemaal een stuk goedkoper dan in Nederland .
Toen we terugkwamen , wilden we eigenlijk sista houden, maar toen  kwamen Jan en Tineke weer langs voor een strand wandeling, dus ook die sista is erbij ingeschoten.
Vandaag is het  de eerste keer dat ik verbrand ben, de zon is heel krachtig, dus morgen maar factor 50 erop voor de laatste dag.
Vanavond gaan we voor de laatste keer met de hele groep naar voren, een soort eindavond van de vakantie hier zeg maar. Wij gaan dinsdag als eerste weg, dan woensdag Ruud en Jannie en donderdag Jan en Tineke.


Maandag 3 Juni 10.15

 Zo, de laatste dag is aangebroken . We zijn vanmorgen al van plaats verhuisd, want die plaats waar we stonden is alweer verhuurd voor vandaag . Wij dus vanmorgen om half negen ons boeltje gepakt en naar de plaats naast ons verhuisd. Die man die daar stond is al in alle vroegte vertrokken. Komen er twee engelse mensen naar ons toe die op die plaats gereserveerd hebben voor vandaag en zeggen dat we rustig nog een dag hadden kunnen blijven staan, want zij staan een paar plaatsen verder , omdat ze eerder zijn gekomen als gepland en pas vanaf vandaag onze plaats hadden gereserveerd. Zij dachten dat wij weggingen vandaag, dus daarom hebben ze niks gezegd en wij wisten niet dat zij het waren die op onze plek moesten, maar ze vonden het heel vervelend voor ons. Niet nodig , want met een kwartiertje waren we verhuisd .
Gisteravond zijn we nog met het clubje op pad geweest, eten en daarna kroegje gepakt, maar ik heb aan de tonic gezeten, want ik ben toch niet helemaal lekker qua keel en heb behoorlijk last van mijn schouders.
Vandaag wordt het hel behoorlijk qua weer en het is nu al heet, dus ik zit lekker onder de luifel die we nu eindelijk eens uit kunnen hebben, want het waait wel, maar lang niet meer zo hard als eerdere dagen gelukkig. Ik moet ook vandaag niet de hele dag in de zon, want gisteren met het fietsen ben ik toch wat verbrand op mijn rug, dus ik heb nu factor 50 erop gesmeerd en hoop maar dat het niet verder verbrand.
Vandaag hebben we geen plannen, buiten lekker rustig aan doen en vanavond nog een potje  klaverjassen met Ruud en Jannie.
We hebben vanmiddag nog een heerlijke strandwandeling van een uurtje gemaakt en zijn toch wel heel redelijk verkleurd in de tijd dat we hier geweest zijn. Vanavond hebben we nog een keer gamba's op de cobb gegrild met een salade erbij, heerlijk.


Dinsdag 4 juni 8.15

 Na een super slechte slaapnacht, gaan we straks op pad richting huis. Ik weet niet wat het is, maar ik heb me toch een pijn in mijn linker schouder/arm/ nek .Gisteravond begon het al tijdens het kaarten met Ruud en Jannie en ik ben toen tussendoor even paracetemol gaan slikken, maar dat haalt echt niks uit. Ik heb vannacht een poos opgezeten, omdat ik iet kon liggen. Nou ja, maar hopen dat het snel weer overgaat.
De camper is gelukkig al zo goed als opgeruimd, dus Rob hoeft alleen de stroom er nog af te halen, de camper van de blokken, de wc legen en dan kunnen we gaan, als hij zijn bakkie koffie gedronken en crackertje gegeten heeft. Geen croissant nog, wat de fietsen zitten ook al in de garage,dus ik kan niet naar de bakker fietsen en lopen is me te ver, maar we gaan straks nog tanken bij de Hyper U , dus dan zal ik daar even wat lekkers halen voor onderweg. We hebben net afscheid genomen van Ruud en Jannie, dat was  aller hartelijkst, zij en ook wij hebben het erg naar ons in gehad met elkaar. Van Jan en Tineke hadden we gisteravond al afscheid genomen.
Gisteravond heb ik nog een poos met Robin getelefoneerd en het was fijn zijn stem weer te horen. Minder was dat hij weer erge hoofdpijn heeft en dus op bed ligt.
We zijn tegen kwart over negen vertrokken vanaf de camping en na getankt te hebben en nog wat boodschappen gedaan te hebben,  zijn we nu echt op weg. De Tom Tom geeft dezelfde route terug als de heenweg, alleen het laatste stukje gaan we in plaats van naar huis, naar Tholen, maar dat zal donderdag pas zijn. Het is 1190 km naar Tholen, dus we hebben zon 400 km per dag te rijden.
We konden het toch weer niet laten en zijn bij het panorama uitzichtpunt van de brug van Millau gestopt en hebben weer een paar foto's gemaakt, altijd weer mooi en het is nu ook behoorlijk helder, dus een mooi foto momentje . Het is helemaal niet druk op de  weg gelukkig, dus we kunnen gewoon lekker doorkarren.
We zagen net echte  bergen in de verte bij een viaduct en die toppen daarvan waren nog helemaal wit van de sneeuw.......en dat in Juni.
Het is half vier en we hebben er ongeveer 400 km opzitten en zitten nu net na Clermont Ferrand op een heel mooi camperplekje  in Creix sur Morge voor officieel zes campers en toen wij net aankwamen waren er nog twee pekken vrij en nu tien minuten later is het vol en er zijn er nu net nog twee gekomen die hun toilet aan het leegmaken zijn en ik weet niet wat ze zo gaan doen, want eigenlijk is het vol nu. We hebben een grasveldje achter de camper en we zitten lekker in bikini en korte broek in het zonnetje met een borrel en nootjes .


Woensdag 5 juni 8.30

 Ik heb gisteravond twee slaaptabletten genomen, om te proberen op deze manier zo lang mogelijk te kunnen slapen. De dag duurde heel lang en de pijn in mijn schouder/arm/rug wordt steeds erger. Ik ga er natuurlijk naar bewegen , maar ik bereik er alleen maar mee, dat het steeds meer pijn gaat doen. Ik kan me niet eens meer voorover buigen om te tandpasta water uit te spugen. Rob heeft beslist dat we vandaag naar huis gaan, want plezierig is het nu niet meer met zoveel pijn. Ik baal er zo van, dat hij elke keer de dupe is van mijn pijn. Nog een geluk bij een ongeluk is dat het op de terugweg is en niet de heenweg, dat zou nog veel beroerder geweest zijn. Ik loop maar te janken omdat ik het zo vervelend voor hem vindt, maar hij is geweldig en beeft een engelen geduld en is heel lief.
We gaan nu ook via de tolweg, dat scheelt toch 3 uur rijden en nu komen we waarschijnlijk zo tegen 8 uur aan.
Het nu bijna half twee en we rijden dwars door Parijs en druk dat het me is . Wel heb ik net links voor ons in de verte de  Eifeltoren gezien. Ik heb er een foto van gemaakt, maar als je niet weet dat het  d  toren is, herken je hem niet hoor, daarvoor was hij  nog t ver weg.
Het is half vijf en we zij inmiddels in Belgi aangekomen en rijden richting Antwerpen nu .
Gelukkig hoeven we niet de andere kant op nu, want daar staat een file van minstens 15 km, dooreen ongeluk met een vrachtwagen, zover wij het konden zien.
19.50 uur en we zijn net de Nederlandse grens gepasseerd.14 Juni 2013 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog

wijze spreuken
laat je partner geen invulling, maar een aanvulling voor je zijn!geld maakt niet gelukkig, maar gelukkig maken ze geldJe hoeft niet iets bijzonders te zeggen of te doen om bijzonder te zijn


mijn race tegen de kilo's